22.06.2018

Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır

Stor Perde Temizliği
Kadınların en çok muzdarip olduğu, şık olmasına rağmen temizlik konusunda sıkıntı yaşadıkları bir konu ile ilgili yazımız. Stor Perde Temizliği Nasıl Yapılır?  Çok rahat olmasına rağmen hassas bir mekanizması olduğu için Nelere Dikkat Etmeli?

 

Günümüz ev dekorasyonunda oldukça kullanışlı bir yere sahip olan Stor Perde kumaşı, çoğunlukla %100 polyesterden üretilmektedir. Bazı ürünlerde ise bu oran pamuk ve keten karışımı olarak uygulanabilir. Kumaşa uygulanan apre kaplama stor perdenin daha sert kalmasını sağlar. Üzerinde kullanılan aprenin kalitesine bağlı olarak Perde Temizliği 3-5 yıl gerekmez. Fakat Stor Perde Temizliği bir yerden sonra gerekli olur.
 
stor perde temizliği nasıl yapılır
 
Gelelim Stor Perde Nasıl Yıkanır Sorusuna ;
Store Perde Temizliği için, perdeniz kadar temiz bir zemin açın çünkü kumaşın katlanmaması ve kırışmaması gerekli. Katlandığı takdirde apre kat izi yapar ve düzelmez. Stor perdenin temizliğinde beyaz sabun ya da şampuan ile köpürtülmüş ılık su ile yumuşak bir sünger yardımıyla temizleme yapılır. İlk olarak perde tamamen açılır ve yavaş yavaş yıkanır, fazla güç harcanmaz aksi takdirde kenarlarda ipliklenme olabilir. Aynı işlemi diğer yüz içinde tekrarladıktan sonra perde yerine asılır ve tamamen açılarak kurumaya bırakılır. Stor Perde Evde Nasıl Yıkanır diye düşünürken endişelerinizin yersiz olduğunu görecek ve perdenizin tertemiz olduğunu görünce içiniz rahat edecek.
 
Stor perdenin bir çeşidi olan Zebra Perde Nasıl Yıkanır Sorusunun cevapları için ise yazının devamını okuyabilirsiniz.
Storun çeşitlerinden olan Zebra Perdeler, işlevselliğinin yanı sıra dekoratif olması sebebiyle pek çok ofis ve evde tercih edilmektedir. Zebra perdeler oldukça kullanışlıdır ama iş Zebra Perde Temizliği Nasıl Yapılır sorusuna gelince birkaç soru ile baş başa kalabiliriz. Gelin hep beraber Zebra Stor Perde Nasıl Yıkanırmış birlikte göz gezdirelim.

 

Stor Perdeler Çok Kolay Kirlenmese de Düzenli Temizlik Önemli 

Zebra perdeler üretildikleri kumaş gereği kolay kolay kirlenmezler. Ancak kolay kirlenmiyor diye uzun süre temizlik yapmazsanız perdenizde kalıcı lekeler oluşabilir. O sebeple en az altı ayda bir yapacağınız düzenli bir temizlikle perdenizin ömrünü uzatmanın yanı sıra, yıkamanız sonrasında perdeniz ilk günkü parlaklığında olacaktır.

 

Zebra Perde Temizliği için Perdeyi Çıkarırken Maksimum Özen

Zebra perdeler yapıları gereği kumaş tüller gibi kolaylıkla eğilip bükülmezler. Temizlik yapmadan önce perdenin kumaşının kırılıp iz olmamasına ekstra özen gösterilmelidir. Perde de istemsizce oluşan kırıklar geri dönülemez hasara yol açabilir. Bu sebeple perde temizleme işleminden önce rulo şeklinde çıkarılıp, uygun olan zemine açılıp temizlik sonra yapılmalı.
 

Temizlik İçin Uygun Zemin Bulunması

Zebra Perde Temizliği için perde yerinden çıkartıldıktan sonra perde için uygun bir zemine serilir. Bunun için evinizde uygun bir zemin ayarlamalısınız. Sebebi ise hem perde zarar görmemesi adına kırışmamalı hem de temizlik esnasında rahatça hareket etmelisiniz.

 

İlk Adım Perdenin Tozunu Almak

Perdenizi yıkamadan önce temizken tozunu alın. Perdeye yapışmış olan tozlardan kurtulmadan ıslatırsanız tozları daha kalıcı hale getirebilirsiniz. Tozları almak için çalı süpürgesi ya da elektrik süpürgesi tercih edilebilir.

 

Silme İşlemi Başladığında Neler Yapılmalı

Hafif nemli bir bez veya sünger ile perde kenarına paralel gelecek şekilde perde önlü arkalı silinir. Burada en önemli nokta süngerin fazla ıslak olmamasıdır. Perdedeki yapıyı bozmamak adına ph derecesi düşük daha yumuşak deterjanlar tercih edilebilir. Eğer ki tahta dokusuna sahip bir perdeniz var ise az miktarda ahşap temizleyici kullanabilirsiniz.
Yazımızda Zebra Perde Evde Nasıl Yıkanır konusuna değindik, yeterli bilgiler vermek dileğiyle.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.