sadsad x
asdasd

Küçük Mutfakları Daha Kullanışlı Hale Getirmek İçin 7 Yöntem

EKLENME TARİHİ: 06 Mayıs 2022

Mutfaklar, her gün en sık kullanılan alanlar olarak evlerin dekorasyonu işlevsel olması gereken mekanlarındandır. Mutfaklarda çok fazla gereç ve eşya bulunduğu için mutfaktaki tüm alanların doğru kullanılmasını sağlamak dekorasyon açısından önemlidir. Bu doğrultuda geniş ve ferah mutfakları dekore etmek çok zor değildir. Dar mutfaklara ise gerekli eşyaları yerleştirmek ve yemek pişirmek için alan açmak oldukça zahmetli bir iştir. Küçük mutfaklarda depolama ve çalışma alanları yaratmak ve yemek yiyecek bir masa ile sandalyeleri de buraya yerleştirmek dekorasyonda bazı pratik yöntemlerin kullanılmasını gerektirir. Dar mutfakları daha işlevsel hale getirmek için önereceğimiz 7 dekorasyon fikrini deneyebilirsiniz.

 minimutfak1

1-) Mutfak Dolaplarını En Etkin Şekilde Kullanın

Küçük mutfaklarda çalışmak için alan yaratmanız ve mutfağınızın sıkışık görünmemesini sağlamanız mutfak depolama alanlarını ne şekilde kullandığınızla doğrudan bağlantılıdır. Mutfak tezgahında fazladan hiçbir eşya bırakmamanız ve tüm gereçleri dolaplara yerleştirmeniz için mutfak dolaplarınızın bölmelere ayrılması işinizi kolaylaştırır. Dolapların en üst rafları dahil olmak üzere her yerini etkin şekilde kullanıma sokmanız önemlidir. Ayrıca çekmece ve dolapları düzenleyiciler ile derli toplu hale getirirseniz tüm eşyalarınızı bu depolama alanlarına sığdırabilir ve mutfağınızın bir nebze daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.

2-) Duvarlarınızı da Depolama Alanı Haline Getirin

Dar bir mutfağa sahipseniz yapacağınız en iyi şey duvarları da birer depolama alanı haline getirmektir. Duvara monte edilebilen raflar ve askılar bu açıdan işinize yarayacak ürünlerdir. Fincan, cezve ve kupalarınız ile spatula, kepçe ve çırpıcıları askılara asabilir, duvar raflarına ise baharatlık, yağ şişeleri ve kavanozları dizebilirsiniz.

3-) Portatif Mutfak Mobilyalarından Vazgeçmeyin

Mutfaklar için üretilen portatif mobilyalar ile mutfak eşyalarını edinerek mutfağınızda alan açabilirsiniz. Özellikle katlanan masa ve sandalyeler ile açılıp kapanabilen tezgahlar mutfağınızın genişlemesine olanak verir. Bu ürünleri duvara monte şekilde kullanmak en doğru seçim olacak ve ihtiyaç duyduğunuzda anında açıp kapatabileceksiniz.

4-) Mutfak Tezgahlarınızı Büyütün

Küçük mutfağınızı genişletmenin bir diğer yolu da mutfak tezgahlarını büyütmekten geçer. Eğer mutfak tezgâhınız küçükse mini bir ada tezgâh sorunu çözecektir. Böylece bu tezgâhta hem yemek yapacak hem de sofralarınızı ada tezgâhın üzerine kurabileceksiniz. Ada tezgâhı koyacak yeriniz yoksa L şeklinde tasarlanan mutfak tezgâhları ile de mutfağınızın dekorasyonunu yapabilirsiniz.

5-) Güçlü Aydınlatıcıları Tercih Edin

Bilindiği gibi her mekânın aydınlatmasının dekorasyonda önemli bir yeri vardır. Güçlü bir aydınlatma kullanmak en dar alanları bile geniş ve ferah gösterir. Mutfaklarda sarkık avizeler ışığın dağılımının homojen olmasını engeller ve gölgelenme yapar. Bu da mutfağınızın daha dar ve kasvetli görünmesi demektir. Mutfaklarda kullanılacak aydınlatmaların her noktaya homojen dağılmasını sağlamak ve gölgelenmeyi önlemek için tavana daha yakın ve geniş olan lambalar ile avize tercihi yapmanız gerekir.

6-) Duvar ve Zemin ile Mutfak Mobilyalarında Açık Renkleri Tercih Edin

Dar alanlarda ışığın yarattığı illüzyonu renklerle de yakalayabilirsiniz. Bunun için küçük mutfağınızda zemin ve duvar rengini ışığı yansıtan açık tonlarda seçin ve desenlerden kaçının. Mutfakta kullandığınız eşyaların ve mutfak mobilyalarının da mümkün mertebe beyaz, bej, krem, uçuk pembe ve mavi gibi açık renklerden seçilmesi mutfağınızın daha aydınlık ve büyük görünmesini sağlar. Bunun için Evgör’ün özel tasarım mutfak modellerine göz atabilirsiniz.

7- ) Sürgülü Kapıları Seçin

Mutfağınız küçükse açılıp kapanan kapılar yerine sürgülü kapıları tercih etmeniz yerinde olacaktır. Böylece açılma ve kapanma sırasında hem eşyalarınız bu dar alanda zarar görmeyecek hem de fazladan yer açılacaktır. Ayrıca sürgülü kapıların mekanlara ayrı bir stil ve estetik kattığı da unutulmamalıdır.


Yemek Odası Tasarımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı bir önceli blog yazımız da ilginizi çekebilir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.